Minden amit a pH merőkről és a pH mérésről tudni kell!

pH mérés

pH mérés

Az elsavasodás tünetei

2014. szeptember 08. - pH mérés

Az elsavasodás tünetei

Bár sokat hallhattunk már az elsavasodásról, de nézzük, hogy melyek a főbb tünetei, melyek esetében melegen ajánlott lúgosításba kezdeni.

dryoung.jpgRobert O. Young megállapítása szerint egészségünk szervezetünk sav-bázis egyensúlyán múlik. A fáradság esetén is ennek az egyensúlynak a felborulására gyanakodhatunk, hiszen ez az egyik legjellemzőbb tünete. Ha testünk elsavasodott, akkor ez megakadályozza az ásványi anyagok felszívódását, melynek következtében meggyengül testünk azon képessége, hogy hormonokat és enzimeket termeljen. Így szervezetünk nem tud energiát sem termelni. Továbbá a gyengült állóképesség és az izomtömeg növelésére való képtelenség az eredmény.

Az elhízás, a súlyproblémák korunk népbetegségei közé tartoznak. Dr. Young meghatározta, hogy az elsavasodás eredményezi a plusz kilókat. Az emberi szervezet a savasodásra úgy reagál, hogy zsírt termel annak érdekében, hogy a savak ne jussanak el a létfontosságú szervekig. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a zsír menti meg az életünk. A fogyás ebben az esetben magától be fog következni, ha egészségesebben kezdünk el táplálkozni, hiszen akkor szervezetünknek már nem lesz szüksége a zsírra a szervek megvédéséhez.

Az allergia is az elsavasodás következménye lehet. A meg nem emésztett fehérjék is okot adhatnak az allergia megjelenésére. Ha a szervezet elsavasodott, az emésztőrendszer gyengülésével is számolnunk kell, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását - és sokféle ételallergiát okoz.

Bár elsőre hihetetlennek tűnhet, de nem csak túlsúly alakulhat ki az elsavasodás következtében, hanem a soványság is egyes esetekben ennek a számlájára írható. Ugyanis a savasság következtében megjelenhetnek olyan gombák, melyek a szervezetbe bevitt ételek tápanyagának 50 százalékát engedik csak felszívódni. Ez sok esetben kóros soványságot idéz elő. Ez az állapot semmivel sem egészségesebb, mint az elhízás, túlsúly. Érdekes dolog, hogy amikor a soványságért felelős savasodás után az egyén elkezdi a lúgosítás, még egy kicsit fogyhat, s csak ezután áll helyre a testsúlya.

Amennyiben Ön szeretne belekezdeni egy lúgosító diétába, használjon pH-mérőt nem csupán saját testének sav-bázis egyensúlyának kiderítésére, hanem a diéta alatt fogyasztott ételek ellenőrzésére is. Sokan nem tudják, hogy egy ilyen mérőeszköz használata nagyon egyszerű, pontos, sőt még saját otthonunkban is elvégezhető. 

elsavasodás.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ph-meres.blog.hu/api/trackback/id/tr156594853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása