Minden amit a pH merőkről és a pH mérésről tudni kell!

pH mérés

pH mérés

Az ételek pH-értéke

2014. szeptember 24. - pH mérés

Az ételek pH-értéke

dryoung.jpgDr. Robert O. Young mikrobiológus és biokémikus meg tudta határozni a vér pH-értékét. Ezután elkezdte az ételek pH-értékét is mérni. Majd belekezdett egy olyan termék fejlesztésébe, amely lúgosítja az emberi szervezetet, ezáltal pedig energiával látja el.

Ennek segítségével jött rá, hogy csak akkor maradhatunk egészségesek, ha megtartjuk a belső sav-bázis egyensúlyunkat. Modelljét a „egyetlen megbetegedés, egyetlen betegség”-nek is szokták nevezni. Amikor egészségtelen ételeket viszünk be a szervezetünkbe, akkor ezek savakat termelnek, ezáltal pedig csökkentjük szöveteink és vérünk pH-értékét, amely betegségek kialakulásához vezet. Azonban a vér pH-jának 7,38 – 7,42 között kell maradni, mert bármiféle eltolódás kóros állapothoz vezet. Testünk pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a határérték megmaradjon, az egyensúlyi állapot fennmaradjon. A lúgosság fenntartásának érdekében szervezetünk kivonja a nyomelemeket és az ásványi anyagokat a csontokból és az izmokból. Lúgosító anyagnak számít a kalcium és a nátrium. Ha sok savas melléktermék gyülemlik fel, akkor az nem tud maradéktalanul kiürülni. Ez pedig a méreganyagok testszövetekbe való lerakódásához vezet. Tulajdonképpen egy egyensúlyi állapot fenntartásáról van szó, melyet szervezetünk tart fenn, „üzemeltet”. Testünknek egyik szükséglete, hogy fenntartsa lúgosságát. Mi is tudatosan segíthetjük a balansz megtartását, mégpedig úgy, hogy megnézzük, mit is eszünk. Nem csupán az egészséges étkezésre kell itt gondolni, hanem a savas és lúgos ételek fogyasztására.

Dr. Young nem azt üzeni a söröző és kávét fogyasztó társadalomnak, hogy mondjanak le ezekről a savas ételekről, hanem hogy próbáljanak ezek mellett lúgos ételeket is fogyasztani. Csupán ez az egyetlen döntés, melyet meg kell hozniuk. Ugyanis, ha elkezdik ezt a folyamatot, akkor úgy fogják találni még azok is, akik eddig sikertelenül próbáltak leszokni, lemondani az egészségtelen ételekről, hogy taszítják az általa addig fogyasztott ennivalók. A lúgosítás, bár nem külsőleg történik, de egy idő után mi magunk is észre fogjuk venni a változást, pihentebbek és nyugodtabbak lehetünk.

Több ételről is olvashatjuk, hogy a savas, vagy a lúgos kategóriába tartozik, ám ez még számos tényezőtől is függhet. Ha valaki tényleg szeretné komolyan venni az elsavasodás veszélyét, akkor a legjobb módszer, ha maga méri le ételei pH-értékét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ph-meres.blog.hu/api/trackback/id/tr386594913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása