Minden amit a pH merőkről és a pH mérésről tudni kell!

pH mérés

pH mérés

Lúgosító diéta

2014. október 07. - pH mérés

Lúgosító diéta

lakmuszpapir.pngA lúgosító diéta előtt megmérhetjük testünk pH-értékét. Ezt otthon is megtehetjük, s nem is kell más hozzá, mint egy pH-mérő, vagy lakmuszpapír. Jegyezzük fel az eredményt egy papírra, melyet a diéta végén ismét elővehetünk majd.

A fogyókúra periódusa különböző lehet, minimum 3-4 hét, de csinálhatjuk akár 6 héten keresztül is. A kúra első pár napja nehezebb lehet, hiszen szervezetünk még nem szokott hozzá, át kell állnia a megváltozott helyzetre, a minőségbeli és mennyiségbeli változásokra.  Azonban ezt a fázist is ki kell bírnunk, hiszen ez csak kezdeti nehézség. Ilyenkor ajánlott félóránként teát vagy zöldséglevet iszogatni, de természetesen nem cukorral. Ha valaki nagyon nem tudja meginni anélkül, az adhat hozzá mézet. A zöldséglevet hígítva fogyasszuk, ami azt jelenti, hogy 1 rész zöldség és 2 rész szénsavmentes víz. Így nem lesz fejfájásunk, ami a vércukorszint leesésével magyarázható. És persze a diéta elengedhetetlen folyadékpótlás nélkül, napi 2-3 liter vizet igyunk meg. Ezt kiegészíthetjük még különféle teakeverékek fogyasztásával is, mellyel fokozzuk a méregtelenítő hatást is.

A diéta során ügyelnünk kell a bevitt só mennyiségére, a legjobb az lenne, ha teljesen mellőznénk. Eleinte furcsa lehet, de később már megszokható. A gyümölcsükre is ügyelni kell, mert például az aszalt gyümölcsöknek nagy a cukortartalma. Este már csak olyan gyümölcsöket együnk, amelyek nem puffasztanak.

A zsírban és olajban sült ételek fogyasztása pedig egyenesen tilos. Ha nem szeretnénk lemondani a krumpliról a fogyókúra ideje alatt, akkor ne olajban süssük meg, hanem sütőben zsiradék hozzáadása nélkül. Az édességek fogyasztását is mellőzzük, de még a cukorka sem megengedett. A készételek is tiltólistára kerülnek, hiszen rengeteg bennük a só. A diéta sikerességének érdekében az alkoholt is tegyük félre. A péksüteményektől is búcsúzzunk el egy kis időre legalábbis, hiszen túlfinomított őrölt szénhidrátokat tartalmaz. Továbbá igyekezzünk ne enni olyan ételeket, melyek fehér lisztből készültek.

Miután letelt a diéta, érdemes ismét elvégezni egy pH-mérést. A kapott eredményt össze tudjuk hasonlítani a fogyókúra előtti eredménnyel. A változást saját szemünkkel is láthatjuk így, s nem csupán a közérzetünk tanúskodik majd róla. A kínálatban rengeteg pH-mérő fajtát találhatunk, melyeknek nem is bonyolult a használata, s otthon, házilag is elvégezhetjük vele a mérést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ph-meres.blog.hu/api/trackback/id/tr196595103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása