Minden amit a pH merőkről és a pH mérésről tudni kell!

pH mérés

pH mérés

PH-mérés lakmuszpapírral

2014. október 17. - pH mérés

PH-mérés lakmuszpapírral

dryoung.jpgManapság egyre többet lehet hallani a pH-egyensúlyról, melyet Dr. Robert O. Young mért. Szerinte egyetlen megbetegedés létezik csupán: az elsavasodás. Tehát egyetlen betegségre vezetett vissza minden egyéb betegséget.

A társadalomfejlődés e fokán a kor emberének betegsége, tehát civilizációs betegségnek is nevezhetjük. A mikroorganizmusok elszaporodása, az általuk kibocsátott méreganyagok tehetők felelőssé mindazokért a tünetekért, melyet Dr. Robert O. Young nyomán elsavasodásnak hívunk. A megoldás a problémából adódóan nem más, mint a lúgosítás. Vissza kell állítanunk testünk pH egyensúlyát. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak kizárólagosan lúgosító ételeket kell fogyasztanunk. A balansz megtartásához, illetve helyreállításához az az ideális, ha egy étkezés alkalmával mindkét féle ételből fogyasztunk.

A legbiztonságosabb, ha mi magunk ellenőrizzük a táplálék pH-értékét. Lakmuszpapír vagy pH indikátorpapír ph-indikator-papir.jpghasználatával mindenki könnyen megmérheti szervezetének pH-értékét akár saját otthonában is. Mi is ez a lakmuszpapír? Tulajdonképpen egy zuzmókból készült színezék, melyet a lúgok és a savak kimutatására használnak. A pH-mérés több módon végezhető el, figyelembe véve a precizitást. Ha otthon szeretnénk mérni, akkor azt legegyszerűbb a nyálon, vagy a vizeleten keresztül. Mindkét esetben a reggeli mérés a legoptimálisabb. Ez azt jelenti, hogy felkelés után kell elvégezni, tehát a reggeli és az első kávé elfogyasztása előtt. Az indikátorpapíron egy színskála található, melynek segítségével meg tudjuk állapítani az eredményt. Az ideális eredmény, a pH-érték 7 és 8 között található. Amennyiben az eredmény azt mutatja, hogy szervezetünk pH-értéke hét alatt van, akkor az azt jelenti, hogy inkább a savasodás veszélye áll fenn. A további savasodás elkerülése érdekében érdemes megváltoztatni az étrendünk, amely ebben az esetben azt jelenti, hogy a lúgos ételeket kell előnyben részesítenünk. Kerülnünk kell a cukros üdítőitalokat, ebbe bele tartozik a boltban kapható gyümölcslé is, a cukros ételeket, a fehérlisztből készült pékárut, és ügyelni arra, hogy minél többször kerüljön az asztalra friss zöldség és alacsony cukortartalmú gyümölcs. A fentebb is említett lakmuszpapírral otthon is ellenőrizhető a lúgosítás. Hol lehet ilyen papírt vásárolni? A legtöbb gyógynövényboltban be tudjuk szerezni.

 savas-lugos-etelek_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ph-meres.blog.hu/api/trackback/id/tr1006595137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása